söndag 30 januari 2011

Tema52 en fotoutmaning - LJUS

Idag startar "Tema52 en fotoutmaning" där några av oss fotobloggare, en gång i veckan, visar vår tolkning av en utmaningen. Den här veckan är temat "ljus". Vill ni se hur andra fotografer har löst veckans utmaning kan ni titta in här! 

Min tolkning

Tema ljus är ett tema som jag har brottats en hel del med under veckan och har haft svårt att få till något kreativt. Jag har under veckan tagit bilder på solen i motljus, naturligtvis en bild på ett stearinljus m.m. Vad jag fastade för var den här bilden, som jag labbade lite med och tyckte att den såg ganska konstig ut, men då..............ser jag något i bilden som jag inte såg på bilden i original. Från det lilla fönstret bakom däcket kommer ett spännande ljus som ger spänning i bilden!

11 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hejsan! :-)

Mmm, det är absolut något spännande med det lilla fönstret och ljuset från det. Det blir något som upprepar sej; både ljuset och den runda formen, som ju finns i däcket och den övriga bilden också. Och dessutom är det ett varmt och inbjudande ljus - precis vad man inte kan få nog av här i Norden så här års! :-)

Tezzie sa...

Snyggt! Man blir fångad direkt, o hittar något intressant i bilden hur länge man än tittar på den. Gillar den upprepande runda formen...lite representativt av solen åxå :D

Maria Berg sa...

Intressant bild.
Upplever nog inte det du upplever eftersom du var där när bilden togs.
När jag tittar på bilden "ser" jag inte ljuset i fönstret förrän du nämner det i texten allt annat är så ljust.
/MB

Halloj världen! /Inger sa...

Jättefin bild!

Wannabe sa...

Jag gillar den här bilden jättemycket! Trots att den är så ljus finns det fortfarande texturer för ögat att hänga upp sig på, ljusets färg i det lilla fönstret upprepar sig på däck, vilket är ursnyggt.
Nägon konstrultiv kritik kan jag inte komma med, jag gillar den skarpt precis som den är!

Jenny sa...

Oj, vad det här med konstruktiv kritik är svårt! Så svårt att sätta ord på sina känslor...

Jag gillar området med däcket och fönstret jättemycket. De är som du själv säger spännande. Jag tycker dock att de gula och röda områdena ovanför däcket är för skarpa. De drar blicken ifrån det område du vill visa på något sätt. Jag hade nog tonat ned färgerna där och försökt få fram rostfärgerna istället?

Nollan sa...

ostrukturerad för att jag riktigt ska fångas. Det finns flera intressanta delar som upprepandet av de runda formerna, strukturen i båtskrovet som framhävs tydligt. Där finns också flera linjer i bilden som det kanske skulle gå att använda för att göra bilden lite mer ren eller lättläst. Som helhet fungerar den dock inte riktigt för mig, då inget av ovanstående lyfts fram i bilden. Men det är förstås subjektivt. För mig gäller dock oftast less is more... så jag hade nog delat upp ditt motiv i flera bilder.

Nollan sa...

Nu försvann visst delar av det jag skrev! Början ska nog vara ungefär så här.

"Intressant motiv men som bild dock lite väl... "

LissenTo sa...

Dom varma färgerna, däcket och det lilla fönstret gör bilden intressant.

Ha det så gott.//Lissen

Visst är det kul att fixa i photoshop.

Mattias sa...

En helt klart godkänd tolkning på temat, kanske lite för överexponerad (i brist på bättre ord). Känner mer att hela bilden är ljus, inte alls på ljuset i fönstret.

Viktoria sa...

Snyggt! Här kan man börja snacka ljus! :D

Jag tycker om de återkommande formerna med däcket och fönstret. Jag tycker också om att strukturen på båten kommer fram trots att bilden är så ljus. Det jag funderar över är om det går att beskära den annorlunda, jag skulle gärna vilja se en version där det inte känns så tomt nertill på något vis. Jag såg inte ljuset i fönstret, men får ändå en känsla av ljus när jag tittar på bilden. Det är sådant jag tycker är kul med att titta på bilder, man tolkar så oerhört olika och ser helt olika saker. :)