lördag 6 november 2010

Vackra kvinnor

Jag tycker indiska kvinnor är vackra. De är många och färgstarka!


Ett starkt minna som kommer tillbaks till mig när jag tittar på de här bilderna är när jag sitter på en buss och vi passerar ett stort fält med minst 40 st indiska kvinnor som arbetar med skörden. Alla hade sina vackra färgstarka kläder och det var lika vackert som att titta på en stor färgstark blombukett.

dien

Den här kvinnan var en av våra värdar på det seminarium vi besökte. Hon är utbildad polis i en ganska hög position och hennes man arbetade inom finansdepartementet i New Dehli. Jag och min kollega fick en fin relation till henne och blev bjuden till deras hem på en kopp te.

De bodde inom en form av resors och området var mycket slitet och nedgånget. Jag fick känslan av öststat på 50 talet. Deras hem var mycket enkelt och det fanns inget överflöd. Dvs de hade ingenting förutom en stor portion av vänlighet, gästfrihet och kärlek. Det de unnade sig var servicepersonal. De hade en person som tittade till deras dotter, en som lagade mat och en som skötte städningen. Som jag ser det prioriterade de alldeles rätt.fredag 5 november 2010

Liverpool

För några år sedan var jag på en kurs i Liverpool och fick då möjlighet att besöka platser som Beatles sjunger om i sina låtar. Många av er känner säkert igen Penny Lane.En mycket stark låt som påverkat mig är Strawberry Feild forever. Den handlar om många av Beatles vänner från Liverpool som fick växa upp på barnhem, just det, Strawberry Feild var ett barnhem som ligger i Liverpool. Det kändes mycket märkligt att står där vid grinden. För mig okända personer hade satt blomsterbuketter i grinden av någon anledning och det kändes lite vemodigt.Grindstolpe


Beatles spelade många år på klubben The Cavern Pub i Liverpool. Jag tror att det gjorde ca 300 spelningar innan de slog igenom. Till John Lennons minne har de placerat en staty av honom vid entrén till klubben.


Mitt besök på Beatlesmuseet var en resa tillbaks i tiden och min upplevelse av Beatles på 60-70-talet. Jag kan verkligen rekommendera er att göra en resa till Liverpool enbart för att besöka just det här museét. Fantastiskt!


torsdag 4 november 2010

Wien

Jag gick igenom bilder från förr och hitta den här som jag plåtade med min lilla digitalkamera. Jag var på ett jobb i Wien och fick tillfälle att besöken en djurpark. Jag tycker att ljuset föll så intressant in i bilden.

Wien 2006

Stämning


Computer Accessories

När man bara jobbar och jobbar får man försöka hitta motiven i sin vardag och närhet. Den här gången var det tangentbordet och musen som fått agera modell.söndag 31 oktober 2010

House without end

Under min promenad idag hittade jag det här lilla huset i en sluttning. Ingen dörr, ingen baksida och inget slut. Undrar just vad som finns där innanför? 


Stonewall


Fototriss nr 112# "Så här ser det ut där jag är idag "

Den här veckans tema är "Så här ser det ut där jag är idag". Jag har försökt hitta någonting som är trevligt att titta på och något som presenterar Dalarna just nu. Jag axlade kameran och tog mig en lång promenad och av 100 bilder jag plåtade prioriterade jag de här bilderna.

Om ni vill se fler utmaningar gå gärna in här!Den här ruska och det röda huset med de vita knutarna är mycket typisk för Dalarna!

Jag tycker att det är mycket som händer i den här bilden!