fredag 5 november 2010

Liverpool

För några år sedan var jag på en kurs i Liverpool och fick då möjlighet att besöka platser som Beatles sjunger om i sina låtar. Många av er känner säkert igen Penny Lane.En mycket stark låt som påverkat mig är Strawberry Feild forever. Den handlar om många av Beatles vänner från Liverpool som fick växa upp på barnhem, just det, Strawberry Feild var ett barnhem som ligger i Liverpool. Det kändes mycket märkligt att står där vid grinden. För mig okända personer hade satt blomsterbuketter i grinden av någon anledning och det kändes lite vemodigt.Grindstolpe


Beatles spelade många år på klubben The Cavern Pub i Liverpool. Jag tror att det gjorde ca 300 spelningar innan de slog igenom. Till John Lennons minne har de placerat en staty av honom vid entrén till klubben.


Mitt besök på Beatlesmuseet var en resa tillbaks i tiden och min upplevelse av Beatles på 60-70-talet. Jag kan verkligen rekommendera er att göra en resa till Liverpool enbart för att besöka just det här museét. Fantastiskt!


5 kommentarer:

MTO Photography sa...

Så kul att hitta fina gamla bilder i fotoarkivet:) Härliga minnen som följer med kan jag tänka och alltid trevligt att du delar med dig av dina upplevelser:)

Ha en riktigt trevlig fredagskväll!
Kramar Maria

Annelie sa...

Den där resan hade jag inte haft nåt emot att följt med på, inte alls!
Jag tror jag kan alla texterna ännu, nästan i alla fall.

Molle sa...

Beatles vilket band de va oj oj
när den vita dubbel LP:en kom då
lyssnandes det hela nätterna
Trevlig helg/Molle

Mirre sa...

Waoow coolt och fantastiska bilder =D

kramar

Mirre sa...

Skulle mer än gärna se deras museúm också, vore värt att bara se det som du skriver =D