lördag 6 november 2010

Vackra kvinnor

Jag tycker indiska kvinnor är vackra. De är många och färgstarka!


Ett starkt minna som kommer tillbaks till mig när jag tittar på de här bilderna är när jag sitter på en buss och vi passerar ett stort fält med minst 40 st indiska kvinnor som arbetar med skörden. Alla hade sina vackra färgstarka kläder och det var lika vackert som att titta på en stor färgstark blombukett.

dien

Den här kvinnan var en av våra värdar på det seminarium vi besökte. Hon är utbildad polis i en ganska hög position och hennes man arbetade inom finansdepartementet i New Dehli. Jag och min kollega fick en fin relation till henne och blev bjuden till deras hem på en kopp te.

De bodde inom en form av resors och området var mycket slitet och nedgånget. Jag fick känslan av öststat på 50 talet. Deras hem var mycket enkelt och det fanns inget överflöd. Dvs de hade ingenting förutom en stor portion av vänlighet, gästfrihet och kärlek. Det de unnade sig var servicepersonal. De hade en person som tittade till deras dotter, en som lagade mat och en som skötte städningen. Som jag ser det prioriterade de alldeles rätt.2 kommentarer:

LissenTo sa...

Att få bli bjuden till någons privata liv måste vara en ynnest. Trevligt att få sådan kontakt.

Åh inte har jag pussats där. Det var nog på Södermalm jag fick min första puss. Men var på Norra redan i koltåldern :-)

Ha en skön helg, här skiner solen nu på morgonen.//Lissen

Halloj världen! /Inger sa...

Indien är ett land jag skulle vilja besöka någon gång. Hur klarade du magen?